Ons team

Drie collega's, twee generaties. Kennis en ervaring gecombineerd in een enthousiast 3-luik. Up-to-date technieken en meer dan 35 jaar praktijk- ervaring worden dagelijks gedeeld en uitgewisseld om elke behandeling uniek te maken. Zo geven wij het beste van onszelf om U te helpen en U opnieuw in de best mogelijke conditie te brengen.

 


Tina Biermans

Tina Biermans

In juni 2015 behaalde ik mijn Master diploma in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding heb ik reeds kennis kunnen maken met de gevorderde musculoskeletale revalidatie of ook wel manuele therapie genoemd. Mijn interesse voor dit onderwerp werd op die manier nog meer opgewekt, waardoor ik mij hierin verder ben gaan specialiseren a.d.h.v. een postgraduaat opleiding. In 2017 behaalde ik mijn diploma manuele therapie aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Verdere interesses staan in nauw verband met mijn hobby's, namelijk volleybal en sport(en) in het algemeen. Zo heb ik reeds cursussen gevolgd voor elastisch tapen, sporttaping en gevorderde (sport-)oefentherapie.Sigrid Bortels

Sigrid Bortels

Sinds juni 2015 ben ik aan de Vrije Universiteit Brussel afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als afstudeerrichting inwendige aandoeningen. Naast de basisopleiding die ik meekreeg in mijn eerste 4 studiejaren, lag de focus in mijn laatste jaar hoofdzakelijk op cardiale en respiratoire kinesitherapie, lymfedrainage (o.a. na borstkanker) en pre- en postnatale kinesitherapie. Na mijn studies ben ik een tijdje deeltijds werkzaam geweest in WZC Sint-Dominicus te Lubbeek gecombineerd met het werk in deze praktijk. Sinds oktober 2017 werk ik voltijds in de praktijk.

Door mij jaarlijks bij te scholen blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. In 2017 werd ik bijgeschoold in revalidatie na schouder-, knie- en heupprotheses. Daarnaast volgde ik een bijkomende opleiding van manuele lymfedrainage ad modum De Vodder. In 2018 staat een opleiding in pre- en postnatale kine als eerste op het programma.


Cathy Van Maercke

Cathy Van Maercke

Als Master in de lichamelijke opvoeding ('76) en kinesitherapie ('78 KU Leuven) startte ik mijn loopbaan op de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen in een project over de fysieke gezondheid bij schoolgaande meisjes waarbij we heel Vlaanderen doorkruisten. Sinds 1979 woon ik in Bertem waar ik de huidige praktijk opende in 1983. Sindsdien volgde ik verscheidene specialisaties o.a. geriatrische, pelvische en perinatale kinesitherapie, lymfedrainage, handrevalidatie, sportkinesitherapie... Via bijscholingen blijf ik op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen het vakdomein. Sinds oktober 2017 namen Tina en Sigrid de praktijk over. Enkel indien nodig zal ik nog vervangingen doen.