LEVEN IS BEWEGEN EN IN BEWEGING ZIJN

Kiné Varenberg

Leven is bewegen en in beweging zijn. In een gezond lichaam zouden alle lichaamsdelen in staat moeten zijn om in alle vrijheid ten opzichte van elkaar te bewegen en dit op een pijnloze manier. Wij verwelkomen u met een enthousiast team met als doel, het behouden en vergroten van de kwaliteit van bewegen van de patiënt. Wij streven ernaar zowel de fysieke mogelijkheden, als activiteiten en participatie van onze patiënten te herstellen en/of te bevorderen.

Tina Biermans

Marie-Julie Claerbout

In juni 2015 behaalde Tina haar Master diploma in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, aan de Katholieke Universiteit te Leuven.

Tijdens het laatste jaar van haar opleiding maakte Tina kennis met de gevorderde musculoskeletale revalidatie of ook wel manuele therapie genoemd. Haar interesse voor dit onderwerp werd toen enorm opgewekt. Na een jaar ervaring opdoen in het werkveld, is Tina zich hierin verder gaan specialiseren d.m.v.  een postgraduaat opleiding. In 2017 behaalde Tina haar diploma Manuele therapie, tevens  aan de Katholieke Universiteit te Leuven.

 Verdere interesses staan in nauw verband met haar hobby’s, namelijk volleybal en sport(en) in het algemeen. Zo volgde Tina cursussen voor elastisch tapen, sporttaping en gevorderde (sport-) oefentherapie.

Doorheen de jaren heeft Tina erg veel mooie ervaringen opgedaan in de pre –en postnatale revalidatie. Ze is zich hierin verder gaan verdiepen en volgde extra opleidingen om nog meer te kunnen bieden aan deze groep. Zeker in combinatie met haar interesses in sport, helpt ze ook graag bij het terugkeren naar sporten na de bevalling.

Buiten haar specialisaties heeft Tina enorm graag van variatie in het werkveld. Zo zal ze samen met elke patiënt, ongeacht het type letsel of klacht, zich steeds 100% inzetten om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Een goede professionele relatie en wederzijds vertrouwen staan hierbij centraal.

In juli 2022 behaalde Marie-Julie haar Master diploma in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met optie manuele therapie aan de Katholieke Universiteit te Leuven.

Daarna is ze met volle goesting aan haar carrière als zelfstandige kinesitherapeut begonnen. Om zowel jong als oud, sporter als niet-sporter te behandelen, probeert ze haar kennis continu bij te schaven door opleidingen te volgen.

Marie-Julie haar interesses liggen onder meer bij manuele therapie, (sport-)oefentherapie, postoperatieve revalidatie, dry needling en pre -en postnatale revalidatie. Bijscholingen binnen deze gebieden staan steevast op het programma.

Al van jongs af aan is ze geïnteresseerd in bewegen en in het menselijke lichaam. In haar vrije tijd gaat ze graag lopen en fietsen. Zo is haar doel zelfs om ooit een Olympische triatlon te voltooien.

Als kinesitherapeut wil ze graag, in samenwerking met de patiënt, de oorzaak van het probleem  achterhalen om dan een individueel behandelplan op te stellen. Op die manier wil ze samen met de patiënt, stap voor stap, evolueren naar een actief leven.

Dit alles onder haar motto: “Motion is lotion!”.